U subotu 18.11.2017 Udruga Humska kapljica bila je domaćin 4. Međudržavnih Martinjskih susreta “Od kleti do kleti”
Okupilo se oko 120 vinogradarki i vinogradara iz triju prijateljskih udruga, Društvo vinogradnikov Rogaška, Društvo vinogradnikov Gorca iz  Rogateca i naše udruge Humska kapljica.

Tijekom cijelodnevnog druženja prešli smo put od 10 kilometra. Krenuli smo od kleti Josipa Debeljaka u Kostel bregima i imali smo deset postaja redom kod: Dragutina Špiljak i Antuna Gajšak u Kostel bregima, Ivana Krklec, Dragutina Debeljaka i Ervina Drenški u Kostelskom nakon toga u Rusnici smo bili kod Marija Drenški, Sebastijana i Domagoja Kic, Valtera Horvat, Anđelka Rebernjak i Bodrena. Zatim smo nastavili Druškovcem do Milana Jančin, a zadnji domaćini su bili Josip Miklaužić i Ivan Gluhak. Cijelo vrijeme smo degustirali odlična vina naših domaćina od mladih vina pa sve do vrhunskih predikatnih vina te ledena vina. Sve to je bilo popraćeno zagorskim delicijama koje su pripremili naši domaćini i njihove vrijedne supruge, mame, bake… Bilo je tu svega, od pečenog jegera, do potica, makovnjača, orehnjača, bučnice, zlevke, štrudla pa do razno raznih kolača sireva i voća. Cijelim putem pratio nas je i orkestar koji se okupio spontano sa muzičarima iz sva tri društva i koji je držao odličnu atmosferu od samog početka pa do kraja. U jednom dijelu dočekao nas je i naš prijateljski sastav Trio Zagorje koji je dodatno podignuo atmosferu.

Druženje smo zaključili u Humskoj kleti gdje je domaćin pripremio odličnu Zagorsku juhu, te smo se nakon čašice finoga vinčeka i ugodnog razgovora rastali oko 19:00h , puni dojmova nakon odlično provedenog dana, šetajući krasnim zagorskim bregima i degustirajući vrhunska zagorska vina i ostalih delicija.